Welke partijen willen investeren in de sociale economie?

100.000 handen in de sociale economie is dé formule voor een rechtvaardige klimaattransitie in Vlaanderen. Maar welke partijen willen daar in investeren?
Terug naar het overzicht

100.000 handen in de sociale economie is dé formule voor een rechtvaardige klimaattransitie in Vlaanderen en daarom hangen we onze campagne op aan dit thema.

De huidige regering beloofde te werken aan een werkzaamheidsgraad van 80%. Niet minder dan 120.000 extra Vlamingen moeten aan het werk. Een mooie ambitie, maar we zijn er nog niet.

Integendeel, onze economie wordt vandaag gedomineerd door bedrijven waar mensen zo hard moeten werken dat ze niet meer mee kunnen. De cijfers liegen er niet om, ondertussen meer dan een half miljoen mensen zijn langdurig ziek thuis.

HERW!N heeft de oplossing: we pionieren al sinds ons ontstaan in het creëren van jobs op maat en met activiteiten die de grenzen van de planeet respecteren. En wij willen er 100.000 handen bij!

Voor ons is het dus simpel: als je meer mensen aan het werk wil houden, investeer dan in meer jobs in de sociale economie. Maar welke partijen zijn bereid om dit te doen?

 

Wat zeiden de politici tijdens ons verkiezingsdebat?

 

Eerder dit jaar brachten we enkele kopstukken van de verschillende regerende Vlaamse partijen samen voor het grote H! verkiezingsdebat. Ook toen legden we hen de vraag voor: wil uw partij investeren in de sociale economie?

Ontdek het antwoord van Jo Brouns (CD&V), Thijs Verbeurgt (Vooruit), Tom Ongena (Open VLD), Bogdan Vandenberghe (Groen) en Allessia Claes (N-VA) in deze video.

Zijn extra jobs in de sociale economie nodig? Moeten we focussen op doorstroom? En wat is de rol van de VDAB? Hoe kunnen sociale ondernemers bijdragen aan de circulaire economie en een rol spelen in het sociaal weefsel van lokale gemeenschappen?

Daarover ging het ook tijdens het debat. Het volledige verslag daarvan, kan je hier lezen.

Andere nieuwsartikels

1.000 extra jobs in de sociale economie redden mee het klimaat

Geplaatst op 10 november
1000 extra jobs en een focus op hergebruik in het klimaatplan. Dat kunnen we alleen toejuichen! De Kringwinkels, Foodsavers, fietspunten hebben al jaren hergebruik van goederen, materialen en producten als core-business. Dankzij sterk (cijfer)werk van onze beleidscollega's krijgen we nu extra handen voor meer hergebruik.

Wij zoeken: echt iedereen

Geplaatst op 20 februari
In de sociale economie staan 100.000 handen klaar om te helpen. Dankzij hen wordt jaarlijks 35.000 ton spullen hergebruikt, kan het onkruid zonder herbicide worden bestreden, zijn er fietspunten aan de grote stations, ... Wij vragen een verdubbeling van de bestaande 50.000 arbeidsplaatsen. Het kost eigenlijk niets: want elke persoon die aan de slag gaat in de sociale economie betekent een persoon minder die een toelage krijgt.