20 actiepunten voor lokale besturen

HERW!N vertaalt haar memorandum met 13 beleidsvoorstellen naar 20 concrete actiepunten voor lokale besturen die samen met de sociale ondernemers werk willen maken van een lokaal sociaal circulair beleid.
Terug naar het overzicht

Met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht stellen we 20 concrete actiepunten voor. Zo versterken wij lokale besturen die samen met de sociale ondernemers werk willen maken van een lokaal sociaal circulair beleid.

Want hoe sterker onze sociale ondernemers, hoe meer jobs voor kansengroepen, hoe minder verspilling van materialen en hoe meer lokale maatschappelijke meerwaarde. Herwinnen van talenten, van materialen en van ontmoetingen dus.

Ontdek hier ons lokaal memorandum.

Liever een gedrukte versie in je handen? Bestel het hier.

Andere nieuwsartikels

1.000 extra jobs in de sociale economie redden mee het klimaat

Geplaatst op 10 november
1000 extra jobs en een focus op hergebruik in het klimaatplan. Dat kunnen we alleen toejuichen! De Kringwinkels, Foodsavers, fietspunten hebben al jaren hergebruik van goederen, materialen en producten als core-business. Dankzij sterk (cijfer)werk van onze beleidscollega's krijgen we nu extra handen voor meer hergebruik.

Wij zoeken: echt iedereen

Geplaatst op 20 februari
In de sociale economie staan 100.000 handen klaar om te helpen. Dankzij hen wordt jaarlijks 35.000 ton spullen hergebruikt, kan het onkruid zonder herbicide worden bestreden, zijn er fietspunten aan de grote stations, ... Wij vragen een verdubbeling van de bestaande 50.000 arbeidsplaatsen. Het kost eigenlijk niets: want elke persoon die aan de slag gaat in de sociale economie betekent een persoon minder die een toelage krijgt.