Wevelgemse fietskoeriers brengen je boodschappen thuis

In Wevelgem kan je naar de markt gaan en je boodschappen gratis laten thuisbezorgen door de Wevelgemse fietskoeriers.
Terug naar het overzicht

Zo hoef je niet per se met de wagen te komen, en kunnen ook oudere mensen, of mensen die minder goed ter been zijn toch naar de markt komen om zonder zorgen hun boodschappen te doen en er mensen uit de buurt te ontmoeten.

De gemeente Wevelgem huurt hiervoor de diensten in van Poerderie vzw. Dat kost geld, maar een politieagent inzetten om de verkeersproblemen rond de markt te regelen of extra parkeerplaatsen aanleggen kost ook geld. De meerwaarde voor oudere of minder mobiele mensen die op deze manier toch naar de markt kunnen komen, daar valt geen prijskaartje op te kleven.

Aanvullende lokale dienst

De diensten van de Wevelgemse fietskoeriers passen perfect onder de ‘Aanvullende lokale diensten’ waarin lokale overheden en ondernemers uit de sociale economie kunnen samenwerken om diensten aan te bieden die én ecologisch verantwoord zijn, én de levenskwaliteit (voor de lokale bevolking) verbeteren én die kunnen worden uitgevoerd door mensen die niet voldoen aan de rendementsverwachtingen van de markt. Onze collega Gorik, adviseur sociaal beleid, schreef er een uitgebreid achtergrondartikel over voor sociaal.net. Wij gingen ondertussen eens kijken op de markt in Wevelgem.

Andere verhalen