In de sociale economie komen mensen uit alle hoeken van de maatschappij samen. Mensen die nergens anders terechtkunnen, die ongeschoold zijn of met medische problemen kampen. Mensen die de taal niet spreken of een verslavingsverleden hebben.
En je ziet ze hier open bloeien.
Gezonde groenten en fruit, 100% bio. Nuri is alvast een volwaardige ambassadeur voor het biolandbouwbedrijf van De Wroeter. En dat mag ook wel, hij werkt er ondertussen 30 jaar.
Na een tijdelijk artikel 60 contract van 18 maanden had hij de begeleiders méér dan overtuigd. Op de vraag of hij er wou blijven werken antwoordde hij dan ook volmondig: “ik blijf hier graag!”.
Tijdens de zomerweken vertrekken er dagelijks vele pakketten groenten en fruit naar veilingen, groot- en kleinhandels. Het is voor de medewerkers dan soms ook wel een héél intense periode. In de wintermaanden ligt de landbouw wat stil en moet er op zoek gegaan worden naar ander werk. Want dat is en blijft uiteindelijk dé belangrijkste doelstelling van dit maatwerkbedrijf, mensen zinvol aan het werk zetten.
Organisaties zoals De Wroeter willen mensen opleiden, sturen en hun leven terug op de rails krijgen, om ze een kans te geven om door te stromen naar een job in het regulier arbeidscircuit. Maar er zijn altijd mensen die hervallen, of waar je toch op grenzen botst en ze niet verder evolueren. Dan is het goed dat die mensen de kans krijgen om bij een maatwerkbedrijf aan de slag te blijven. Zo kunnen ze zich toch zinvol inzetten, behouden ze sociale contacten en hebben ze een houvast in hun leven.