Spotlights on! Maksim – Onthaalmedewerker

Tijdens een barre winter in Antwerpen toekomen en op een camping met onverwarmde doucheruimtes verblijven. Met een gidsopleiding aan de slag kunnen in De Ruien bij Werkmmaat, om vervolgens te kunnen meehelpen aan de heropbouw van diezelfde camping en er de gezelligste camping van 't stad van te maken? Dat is het onwaarschijnlijke, prachtige verhaal van Maksim.
Terug naar het overzicht

Nederlands, Engels, Russisch, … of desnoods Google translate.

 

Als ware wereldburger trekt Maksim zich uit de slag aan het onthaal op de City Camping Antwerp. Mensen hartelijk ontvangen in het Nederlands, Engels, Russisch of desnoods met gebaren en Google Translate. Het gebeurt allemaal met de nodige uitleg en een flinke portie lachen.

 

De perfecte match.

 

Zo’n zeven jaar geleden ging het nog iets minder vlot. Maksim kwam in het putje van de winter aan in Antwerpen. Gelukkig had hij er een vriend die een caravan had op camping De Witte Molen, waarbij kon hij enkele weken kon logeren. Maksim herinnert zich nog de vriendelijke mensen aan het onthaal, maar toch vooral de onverwarmde sanitaire ruimte. Dat hij hier enkele jaren later zelf zou werken, was op dat moment ondenkbaar.

Tijdens zijn eerste maanden in België was het voor Maksim erg moeilijk om een job te vinden. Tot een medewerker bij het OCMW voor hem de perfecte match vond.

Toen kwam het goede nieuws. Jij bent geïnteresseerd in geschiedenis en je hebt ervaring als gids, dus ik heb een perfecte job voor jou gevonden, als begeleider in De Ruien bij Werkmmaat.

Van De Ruien naar de camping.

 

Het project in De Ruien was op maat geschreven voor Maksim, die in Indië tien jaar lang toeristen had rond gegidst. Wanneer hij hoorde dat Werkmmaat ook de camping zou overnemen, was de interesse meteen gewekt.

Ik ken die camping, ik heb nog op die camping gewoond! Ah, als je die camping kent, kan je er misschien werken. Je kent hem beter dan wie dan ook.

Ondertussen wisselt Maksim elke week tussen De Ruien en het onthaal op de City Camping. En met een tweede jaar van zijn gidsopleiding in Antwerpen hoopte hij binnenkort ook bovengronds de toeristen ‘zijn stad’ te leren kennen.

Wil je zelf de camping bezoeken? Dan kan je nog tot eind oktober een plaatsje boeken. Ook in de zomer van 2023 gooit Werkmmaat nog eens de deuren open.

Andere verhalen

  • Medewerker

Spotlights on! Kim - Kringwinkel

De leukste tweedehands kledij, huisraad, meubels of speelgoed? Die vind je bij Kringwinkel. We kennen ze allemaal als dé plaats om je kledingkast een unieke toets te geven, de inrichting van je huis af te maken of om te snuisteren tussen de rekken met boeken of platenbakken.