Spotlights on! Dirk – Fietshersteller

De liefde voor de fiets groeide bij Dirk al op jonge leeftijd. Elke dag 'bolde hij met plezier zijn kilometerkes' van zijn thuis in Aalter, naar de school in Deinze. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat die liefde voor de fiets hem uiteindelijk bij De Fietsambassade Gent bracht.
Terug naar het overzicht

Een gevarieerd takenpakket.

Doorheen het hele Vlaamse landschap vind je de vele fietspunten van onze leden. Passeer je in Gent, dan is het goed mogelijk dat jouw fiets onder de bekwame handen van Dirk passeert. Samen met zijn collega’s bij De Fietsambassade Gent herstelt Dirk elke dag tientallen fietsen. Er zijn ook huurfietsen beschikbaar voor toeristen en er is de hele mallemolen van Gentse studentenfietsen waar De Fietsambassade voor verantwoordelijk is. Ze voorzien tijdelijke fietsenstallingen tijdens events zoals de Gentse feesten en het lichtfestival, en ze ruimen ook achtergelaten weesfietsen op. Een gevarieerd takenpakket dus.

 

Als wij die fietsen kunnen herstellen, en de klant kan daarmee weer zijn kilometerkes bollen. Dat is meerwaarde. Da’s pure, zuivere meerwaarde.

De passie voor de fiets.

Dirk zelf is vooral blij wanneer hij aan de fietsen kan sleutelen. Daarmee begon hij al wanneer hij eens een remkabel door trok of een lekke band had op weg naar school.

Na een slechte ervaring in de IT sector was het voor Dirk een tijdje moeilijk om opnieuw actief te geraken op de arbeidsmarkt. Tot hij de kans kreeg om een opleidingstraject af te leggen via Stad Gent, waar hij leerde werken aan de fietsen van Stad Gent zelf. De passie voor de fiets laaide op, en Dirk vond in De Fietsambassade een ideale werkgever. En dankzij tussentijdse opleidingen weet hij ook de nieuwste generaties fietsen weer op punt te zetten.

Die Nexus 6 en 7, ik werk daar wel graag aan. En dat lukt goed ook. Als de klant dan tevreden is met de herstelling, awel dat geeft voldoening.

Andere verhalen

  • Medewerker

Spotlights on! Kim - Kringwinkel

De leukste tweedehands kledij, huisraad, meubels of speelgoed? Die vind je bij Kringwinkel. We kennen ze allemaal als dé plaats om je kledingkast een unieke toets te geven, de inrichting van je huis af te maken of om te snuisteren tussen de rekken met boeken of platenbakken.
  • Medewerker

Spotlights on! Kimberley - buurtrestaurant

'Duracell konijn' Kimberley hopt het liefst rond in de zaal, maar ook achter kassa is ze volledig in haar sas wanneer ze mensen verwelkomt. Ze kwam bij Sense terecht via het OCMW en is vastberaden om zich op een jaar tijd klaar te stomen voor de horecawereld.