Spotlights on! Rajin – Houtbewerker

Een gevelbank, een decoratieve wand uit recuperatiehout of een op maat gemaakte kast? Rajin has your back.
Terug naar het overzicht
Rajin - meubelmaker en houtbewerker bij Labeur Atelier

Met hart en stiel.

 

Het is de leuze van Labeur, en meteen ook die van houtbewerker en meubelmaker Rajin.

 

We spreken af met de houtbewerker in restaurant Woest, waar hij met Labeur dé eyecatcher van de zaak installeerde. Een enorme muurdecoratie, gemaakt uit allerlei soorten en vormen gerecupereerd hout. De jongeman die ons begroet, heeft duidelijk stevige en kundige handen aan zijn lijf. In een verder verleden werkte hij ook al bij een vrijwilligersvereniging waar ze allerlei houten constructies maken. Toch was het voor Rajin enkele jaren geleden niet evident om een job te vinden. Uiteindelijk kan hij via het OCMW toch aan de slag als fietshersteller, maar het is snel duidelijk dat hij zijn hart in het hout verloren heeft. Na een half jaar krijgt hij de kans om zich te heroriënteren. Hij komt in aanraking met Labeur, en het is liefde op het eerste zicht. Al is het meteen ook een serieuze uitdaging en een grote sprong van de eenvoudige werken die hij gewend is te maken. Van de tools en de grondstoffen waar mee wordt gewerkt tot het verwachtte eindresultaat. De eerste maanden bij Labeur zijn een stevige leerschool en betekenen voor Rajin een hele stap vooruit in zijn beroepsprofessionaliteit.

Ik heb hier echt heel secuur en precies moeten leren werken. Wanneer je een modulaire, op maat gemaakte kast maakt, dan moet dat echt op de millimeter juist zijn.

Ook het samenwerken in team is volgens Rajin een grote meerwaarde. Vaak werkt hij enkele dagen of weken samen met één of meerdere collega’s aan een reeks meubels of een grote op maat gemaakte kast. Leren samenwerken en op een goede manier de taken verdelen, dat is echt iets wat hij bij Labeur heeft geleerd. En natuurlijk het respect voor de materialen. Hout van oudere installaties dat nog perfect gebruikt kan worden, daar maken ze hier weer prachtige stukken van. Met zoveel mogelijk natuurlijke materialen, van het hout zelf tot de olie of verf die het de ‘finishing touch’ geeft.

Gisteren kwam ‘de Fonne’ nog tegen mij zeggen dat hij zich echt had geamuseerd die dag. Dat doet echt deugd, als een collega dat tegen u zegt.

Hier vind je de duurzame collectie en de verschillende realisaties van Labeur.

Andere verhalen

  • Medewerker

Spotlights on! Kim - Kringwinkel

De leukste tweedehands kledij, huisraad, meubels of speelgoed? Die vind je bij Kringwinkel. We kennen ze allemaal als dé plaats om je kledingkast een unieke toets te geven, de inrichting van je huis af te maken of om te snuisteren tussen de rekken met boeken of platenbakken.
  • Medewerker

Spotlights on! Kimberley - buurtrestaurant

'Duracell konijn' Kimberley hopt het liefst rond in de zaal, maar ook achter kassa is ze volledig in haar sas wanneer ze mensen verwelkomt. Ze kwam bij Sense terecht via het OCMW en is vastberaden om zich op een jaar tijd klaar te stomen voor de horecawereld.