Spotlights on! Hans & Matthew – Renovatie & isolatie

Kies je voor een samenwerking of dienst bij een sociaal economiebedrijf dan krijg je bovenop resultaat vaak ook iets extra. Kan je je niet meteen inbeelden wat we daarmee bedoelen? Geen betere manier om het je uit te leggen dan met deze video van Hans & Matthew. Het ‘gouden isolatieduo’ van WeerWerk, die al menig huis in de ruime omgeving van Roeselare gezellig warm en knus maakten.
Terug naar het overzicht

Hans & Matthew werken samen in de renovatieploeg van WeerWerk Roeselare. Ze worden er ingeschakeld voor een waslijst aan taken en opdrachten. Van kasten bouwen, leeshoeken inrichten tot schilderwerken, maar hun voornaamste werk blijft het isoleren van woningen en bedrijfsgebouwen.

Als je zo lang samen werkt, dan weet je wat je aan elkaar hebt. Dat loopt zoals een trein.

Hans - meestergast bij WeerWerk

Hans is met twaalf jaar ervaring op de teller een vaste waarde in de renovatieploeg bij WeerWerk. Zes jaar geleden kreeg hij voormalig dakwerker Matthew onder zijn vleugels. Vandaag zijn ze een gerouleerd duo waarmee andere medewerkers graag op stap gaan, maar het liep niet van in het begin van een leien dakje.

Matthew had absoluut geen ervaring met isolatiewerken en was een vat vol ongetemde energie. Met het nodige geduld wist Hans hem ‘de truken van de foor’ te leren. Maar naast het opdoen van vaktechnische kennis, zag Matthew ook veel veranderen in zijn leven en omgeving.

De druk lag te hoog op mijn vorig werk. Bij WeerWerk geven ze je ademruimte en als er iets is, gaan ze met jou spreken. Dat heeft veel invloed gehad op mijn privéleven. Hoe ik met de stress om ga, het respect dat ik voor anderen gekregen heb, … Ik ben minder opgejaagd in mijn leven.

Matthew - Renovatieploeg WeerWerk

Over enkele jaren gaat Hans op pensioen. Langzaam maar zeker wordt Matthew voorbereid om op dat moment de job van ‘meestergast’ over te nemen. Dat doel geeft hem iets om naar te streven, om dat ‘plakaatje’ in zijn handen te krijgen. Iets wat zes jaar geleden onvoorstelbaar leek, maar waar Hans en de jobcoaches bij WeerWerk nu alle vertrouwen in hebben.

Andere verhalen

  • Medewerker

Spotlights on! Kim - Kringwinkel

De leukste tweedehands kledij, huisraad, meubels of speelgoed? Die vind je bij Kringwinkel. We kennen ze allemaal als dé plaats om je kledingkast een unieke toets te geven, de inrichting van je huis af te maken of om te snuisteren tussen de rekken met boeken of platenbakken.